Historia

Vi gillar när det blåser.

Vinngroup föddes 2008, mitt i stormens öga under bitande lågkonjunktur.

Grundare är Hans Johansson, Bengt Nilsson och Caroline Krensler, med en samlad erfarenhet, kompetens och ett stort nätverk av kontakter som byggts upp under mer än 30 år i konsultbranschen.

Hans Johansson är bland annat en av de ledande entreprenörerna bakom Semcon-koncernen. Bolaget ägs av Vinngroups grundartrio tillsammans med Volvo Group Venture Capital.

Den utmanande lågkonjunkturen gav oss chans att handplocka passionerade entreprenörer och de vassaste medarbetarna. Målet har varit att bygga de mest innovativa, ledande och personliga bolagen. Inte de största utan de som är roligast att arbeta med. Därför har vi från början valt att bygga specialiserade bolag som vart för sig inte ska bli för stort.  Allt för att bli bäst inom våra respektive nicher och behålla vår smidighet och flexibilitet att anpassa oss efter en snabbrörlig marknad.


Erfarenheten av att ha startat och byggt upp mer än 30 bolag i 14 länder på 35 olika platser delar vi självklart också med oss av. Vi vet hur man skapar nöjda kunder, hur man tjänar pengar för kunden, oss själva och våra kollegor.

Vi vet hur man skapar tillväxt, utveckling och nya erbjudanden. Vi vet hur man skapar en framgångsrik kultur och attraherar medarbetare. Vi vill bygga de ledande och personliga bolagen, tillsammans med de smartaste individerna och de nöjdaste kunderna.

"Sedan starten har vi fokuserat på att attrahera de bästa specialisterna som söker utmaningar utöver det vanliga. Det har gett oss möjlighet att visa vad vi går för och nå resultat vi kan vara stolta över. Våra medarbetare växer med oss, våra kunder blir konkurrenskraftiga med vår expertis, våra dotterbolag blir till stjärnskott på företagshimlen – alla blir vinnare! " - Hans Johansson