Innovation

Ljus - liten sak som gör stor skillnad

 

Eclipse hjälpte HUSQVARNA VIKING® att introducera marknadens jämnaste belysning på sin nya, exklusiva sy- och brodérmaskin, DESIGNER EPIC™. 

– Visionen var att med hjälp av smart teknik och genomtänkt design skapa branschens mest avancerade symaskin. Resultatet är en helt ny sömnadsupplevelse med ett läsplatteliknande gränssnitt, WiFi och steg-för-steg animerade instruktioner. DESIGNER EPIC™ har den största arbetsytan, väger minst och har bäst arbetsljus bland alla top-of-the line symaskiner, säger Mona Roskvist Jansson, ansvarig för design och användarupplevelse på VSM Group i Huskvarna.

Bakom ljusdesignen står optikexperter på konsultbolaget Eclipse Optics som ansvarat för både arbetsbelysning och estetisk ljusdesign. 

– Vår ambition har varit att göra något riktigt bra för användarna – både bekvämt och stimulerande. En bra arbetsbelysning är A och O, men ljuset påverkar även hur symaskinen upplevs. Vi har hjälpt HUSQVARNA VIKING® att välja rätt lysdioder och designat plastoptik. Resultatet är en jämn och trivsam belysning över hela arbetsområdet, vilket absolut inte är en självklarhet för alla tillverkare, säger Lars Rymell, som är VD på Eclipse Optics. 

– Historiskt sett har ljus varit en relativt liten sak på en symaskin, men Eclipse har visat att även en liten sak kan göra stor skillnad. Belysningen på DESIGNER EPIC™ är så spektakulär och synlig att den blivit ett säljargument i sig, säger Andreas Steen, chefsingenjör på VSM Group som utvecklar HUSQVARNA VIKING®s symaskiner.

Under hösten kommer HUSQVARNA VIKING® att lansera sin nya sy- och broderimaskin DESIGNER EPIC™ i Sverige.

HUSQVARNA VIKING® sy- och brodérmaskin DESIGNER EPIC™


Kategori: Innovation
Kategori: Innovation
Taggar: