Press

Volvos VD besöker Vinngroup

 

Volvos VD, Martin Lundstedt och Volvos forsknings- och utvecklingschef, Lars Stenqvist tar del av vinnande idéer vid sitt besök hos Vinngroup.

Under en rundvandring i huset på Kvarnberget fick Martin och Lars möta flera av gruppens specialister och ta del av många vinnande idéer.

Pollen visade hur enkelspåriga våra hjärnor är och skillnaden mellan att spela schack och poker med sina idéer.

Provinn förevisade hur effektiva avancerade elektromagnetiska simuleringar kan vara i utvecklingen av självkörande bilar.

Yovinn berättade dels om sina idéer kring att använda ljus för att underlätta för lastbilsförare och varna medtrafikanter dels hur ett adaptivt system för däcktryck kan minska rullmotstånd och förkorta bromssträckor.

Vinnter beskrev forskningsprojektet ’Miljöväder’ för att mäta buller och luftföroreningar i Göteborg och utvecklingen av en styrenhet till Håkan Hellströms fyrverkerier.

Creo visade upp några av sina egenutvecklade idéer kring hur lastbilars luftmotstånd kan minskas på relativt enkla sätt.

Avslutningsvis berättade Humblebee om en mäklartjänst för lastbilschaufförer som är under utveckling – ihop med just Volvo.

Martin Lundstedt uttryckte sitt gillande och var imponerad av både idéer och mixen av kompetenser i huset.  


Kategori: Press
Kategori: Press
Taggar: