Kommunikation

Anti Banana Gym Bag

 

En världsnyhet: The Anti Banana Gym Bag, världens första träningsväska som kan detektera och varna för bananer.

Mer än 50% av svenskarna äter bananer efter deras träning, och det är ett ganska okänt faktum att Sverige konsumerar den största mängden bananer av alla länder som inte själva producerar bananer.

Sedan 2005 så har Gainomax tillsammans med Saatchi & Saatchi Stockholm försökt få folk att sluta äta bananer och välja Gainomax istället. Det baserat på teorin att kroppen behöver en kombination av kolhydrater och proteiner för att återhämta sig på bästa sätt efter ett träningspass. När du väljer en banan för återhämtning så får du inte proteinet som din kropp behöver för att bygga muskelmassa och maximera dina resultat, delvis för att en banan till 75% består av vatten. 

Tillsammans med Saatchi & Saatchi så skapade vi världens första “anti banana gym bag” för Gainomax. Vi använde en Raspberry Pi, en infraröd kamer och OpenCV som är ett bibliotek för datorseende och bildanalys. Med dessa komponenter så byggde vi ett larm som ljuder om du försöker ta med en banan till ditt träningspass. Rätt schysst va?

Väskan visades upp på Centralstationen i Stockholm under ett heldagsevenemang samt lanserades online. YouTube-klippet har redan haft mer än 300 000 visningar och kampanjen har fått spridning i bland annat Elle, King och Resumé.


Kategori: Kommunikation
Kategori: Kommunikation
Taggar: